Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /home/customer/www/wijkhoogboom.be/public_html/includes/menu.inc).

Even voorstellen

Hallo allemaal !

Het kan wel eens gebeuren dat u langs de kant van de weg een gewond of ziek dier aantreft. In vele gevallen wil men het dier helpen maar weet men niet precies wat men ermee moet doen. Voor deze situaties zijn er opvangcentra opgericht waar de dieren terecht kunnen. Zo’n vzw, zoals bijvoorbeeld het VOC Brasschaat-Kapellen, heeft de nodige papieren, vergunning en kennis om de dieren op te mogen vangen en te verzorgen. Zelf een wild dier opvangen is niet aan te raden, vooral omdat u niet de wettelijke papieren heeft en meestal niet de juiste kennis en materialen. Vaak loopt dit slecht af. VOC Brasschaat-Kapellen krijgt nu jaarlijks zo’n 3000 dieren binnen. De voornaamste oorzaken zijn:

  • verkeersslachtoffers
  • gepakt door een kat of hond
  • jonge of verstoten dieren
  • verwondingen
  • vergiftiging
  • uitputting
  • wetsovertreding (illegaal houden van dieren)

Het gebeurt ook meer dan eens per jaar dat er dieren worden binnengebracht die hier niet thuis horen. De oorzaak hiervan is onwetendheid. De bedoelingen zijn meestal goed, maar de gevolgen leiden vaak tot een slechte afloop. Een veel voorkomend voorbeeld is het binnenbrengen van jonge reeën.

Wij zijn elke dag open (ook zon- en feestdagen) tussen 9u en 17u en van 19u tot 22u in de zomer en van 9u tot 17u in de winter. Ook buiten deze uren is het mogelijk dieren binnen te brengen, gelieve het slachtoffer achter te laten in het daarvoor voorziene huisje voor het opvangcentrum. Tijdens deze uren kan u ons ook altijd telefonisch contacteren, wij vragen wel om telefonisch contact buiten de openingsuren te beperken tot zeer dringende gevallen.


Contactgegevens:

Holleweg 43, 2950 Kapellen
+032(0)473/48.48.97
e-mail: voc.brasschaat-kapellen@vogelbescherming.be
Website: http://www.voc-brasschaat.be